Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Saç Dökülmesine Karşı Şampuan Önerileri

28-12-2020 00:00
Saç Dökülmesine Karşı Şampuan Önerileri

Saç dökülmesine karşı şampuan kullanımı hakkında bilgi vermeyi hedeflediğimiz yazımızda kullanılacak şampuan özelliklerine ve seçimine değinmeye çalıştık. Agarta Bitkisel Kozmetik olarak en faydalı bilgileri sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz.

Saç dökülmesi sorunu sanılandan daha yaygın bir rahatsızlık olup, herkesin başına gelebilir. İlaçlar, vitamin eksiklikleri, tiroid bozuklukları, aşırı şekillendirme ve otoimmün bozukluklar saç dökülmesine ve incelmesine neden olabilir. Ancak iyi haber şu ki, saç dökülmesi kader değildir. Doğru şampuan ve ürünler kullanılarak saç dökülmesi durdurulabilir, hatta yeni saçların çıkması sağlanabilir.

Saç Dökülmeleri İçin Şampuan Nasıl Seçilir?

Saç dökülmesine karşı şampuan seçimi doğru yapılırsa saçların dökülmesine dur denilebilir. Saç uzatma ve saçların dökülmesini önlemek farklı şeylerdir. Genel olarak saçların uzunluğu, kaliteli ve sağlıklı olmasına oranla daha çok tercih ediliyor. Fakat doğru olan, uygun ürünlerle saçları sağlıklı, canlı ve sağlam kıvama getirmektir.

Saç dökülmesine karşı şampuan tercihi yapılacakken anti-androjenetik şampuanlar tercih edilmelidir. Bu şampuan türleri; saç dökülmesiyle ilişkili iki hormonu uyararak folikül bölgesinde saç büyümesini hedefler. Yerel olarak hormon döngüsünü kesintiye uğratarak saç dökülmesini önleyen bu şampuanlarsaç dökülmesine karşı şampuan tercihi yapılırken ilk dikkat edilmesi gereken husustur.

Agarta Kozmetik olarak içeriğini yüzde yüz doğal ürünlerden hazırladığımız saç dökülmesine karşı şampuan ve sabun ürünlerimiz, tipik olarak bileşenlerin saçı yeniden inşa etmesini sağlamak amaçlı hazırlanmıştır. Şampuan olarak kullanıma uygun olan sabunlarımız, ayrıca hasar ve iltihabı azaltmak için amino asitler ve antioksidanlar da içermektedir.

 

 

Saç dökülmesine karşı şampuan tercihi yaparken; sadece büyümeyi ve gücü artıran ürünler yeterli olmayacaktır. Saçı yeniden yapılandırmaya ve çevresel zararı azaltmaya yardımcı olmak için E vitamini ve ginseng, amino asitler ve B vitaminleri gibi antioksidanlar içeren formülleri ile bitkisel sabunlar; saçı tahriş edip nemi azaltabilen parabenler, sülfatlar ve kokulardan uzak içeriğiyle güçlü saçlara kavuşmanızı sağlar.

Saç Dökülmesine Karşı Şampuan Çeşitleri

Saç dökülmesine karşı at kuyruğu şampuanı ve sarımsak özlü şampuan oldukça faydalıdır. At kuyruğu şampuanında bulunan silikan, kolejen sayesinde saç telleri güçlenir ve dökülme azalır. Sarımsak özünde bulunan antioksidanlar sayesinde ise serbest radikaller uzaklaştırılır ve saç derisinde kan dolaşımı akışı hızlandırılır. Böylelikle foliküller canlı, sağlıklı yeni saç kökleri haline gelir. 

Siz de saç dökülmesine karşı şampuan ararken ve saçlarınızın sahip olması gereken nemi, minerali, vitamini tek bir üründen sağlarken aynı zamanda doğal bir ürün de istiyorsanız Agarta Kozmetik'in internet sayfasını https://www.agartakozmetik.com.tr/sampuanlar ziyaret edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.