Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Saçta Kepek Neden Olur? Kepek Nasıl Geçer?

26-04-2024 17:44
Saçta Kepek Neden Olur? Kepek Nasıl Geçer?

Kepek Nedir?

 
Kepek, saç derisinde oluşan gri ve beyaz deri pulcuklarıdır.Saç da oluşan kepek hem kadınlarda hem de erkeklerde görünebilen saç derisinde meydana gelen bir sorundur.Kepek problemi sağlıksal bir problem olmayan ancak estetik açıdan rahatsız edici bir görüntü oluşturur.Ancak bazı kepekler saç derisinde kaşıntı ve rahatsızlık hissine de neden olabilir.Kepek problemi doğru yöntemlerle kontrol altına alınabilecek bir problemdir.Yazımızın devamında Kepek neden olur? Kepek nasıl geçer? Evde doğal yöntemlerle kepek oluşumu nasıl önlenir ? sizlerle paylaşacağız.
 
Her insanın hayatında en az bir kez karşılabilceği kepek problemi saç derisinde meydana değişiklikler nedeni ile sık yaşanır. Bulaşıcı değildir.Genellikle mevsim geçişlerinde derinin fazla yağlanması ya da kuruması ile görünebiilir.Özellikle kafada kabuklu ve iri parçalar halinde görünen kepek fiziksel açıdan rahatsız edicidir.Sık sorulan sorulardan bir tanesi de kepeklenme saç dökülmesine neden olur mu? Kepeklenme doğrudan saç dökülmesine neden olan bir saç problemi değilidir.Aşırı yağlı saçlarda hem kepek hem saçın uzun süre yağlı kalması saç dökülmesine neden olabilir.Çünkü kepek yağdan beslenir.Saç derisinde meydana gelen yeni hücreler eski hücreleri iterek kafa derisinde döküntülere neden olur.Bunun yanı sıra bazı cilt hastalıkları da kepek oluşumuna neden olurlar. Saçtaki kepek problemini gidermenin en etkili ve kolay yolu doğru şampuan seçimidir.Agarta doğal kepek karşıtı şampuan  şaç derisindeki mantar oluşumunu ve yağ seviyesinin kontrol altında tutmak için bazı özel bitkisel bileşenler ve vitaminler içerir. 
 
 

Saçta Kepek Neden Olur?

 
Kuru ve yağlı cilt: Saç diplerinin kuru ya da aşırı yağlı olması kepek oluşumunda sık yaşanan bir sorundur.Kuru saç derisi, özellikle soğuk hava, sık ve aşırı sıcak su ile saçı yıkama veya kimyasal içeren saç bakım ürünleri kullanımı gibi faktörlerle yakından ilişkilidir.  Fazla yağlı cilt ise genellikle bu sorunu yaşayan insanların vücutlarında fazla sebum üretiminden dolayı saç diğlerinde de kepek meydana gelir.Yağlı saçta oluşan kepek kuru saça göre daha sarımtırak bir renge sahiptir.
 
 
Cilt Hastalıkları:Seboreik Dermatit, sedef ve egzema gibi çeşitli cilt hastalıkları yaşayan kişilerde kepeklenme görünebilir.Bu kişiler kepeklenme ile birlikte kaşıntı ve kızarıklık görüntüsü de yaşayabilirler.
 
Yanlış Şampuan Kullanımı: Zararlı kimyasal içeren şampuanlar saç derisini tahriş edebilir ve saç diplerinizin kurumasına neden olur.Kuruyan saç diplerinde kepek gözlemlenir.ve bu durum kepek oluşumuna neden olur. Doğal olmayan kimyasal şampuanlar saç diplerinize zarar verebilir kepek kaşıntı ve tahrişe neden olabilirler.
 
Yetersiz Beslenme ve Stres: B vitamininden yoksun beslenmek saç ve saç derisi sağlığını etkileyen etmenler arasındadır.Çinko ve B vitamini değerleriniz saç sağlığınızı doğrudan etkilemektedir.Bu da kepek oluşumunun nedenleri arasında yer alır.
 
Saç Şekillendirme Ürünleri:Saç spreyleri, saç şekillendirm köpükleri, durulanmayan saç bakım ürünleri, jeller saç derisinin yağ dengesini etkiler ve kepek oluşumuna neden olur.
 
Hijyen: Saç ve saç derisini sağlıklı tutmanın en temel bakımı düzenli olarak saç derisini temiz tutmaktır.Kepek oluşumunun önemli nedenleri arasında saçlarda gün içinde biriken tozlar ve mikroorganizmalar saç derisinde kepek sorununa neden olur.
 
Erkeklerde kepek kadınlara oranla daha sık görünür.Bu farkın nedeni ise erkek saç derisinin genellikle kadınlara göre daha yağlı olmasıdır.Bunun yanısıra hormonal farklılıklar, erkeklerde kepek sorununun daha sık görünmesinin nedenleri arasında sayılabilir.
 
 

Kepek Nasıl Geçer?

 
Doğru yöntemlerle saçlarınızdaki kepekle mücadele edebilir ve kepeğe dur diyebilirsiniz.Saçtaki kepek çoğu zaman tedavi gerektirmez. Doğal ve bitkisel kepek şampuanlarını birkaç hafta kullandıktan sonra yine de devam eden kepek ve kaşıntı problemiz var ise doktara başvurabilirsiniz.Doktorlar saç ve saç derisine bakarak durumu teşhis edebilir.Doğru şampuan seçimi ile saçtaki kepek ile mücadele edebilir ve kepeğe son diyebilirsiniz.İşte bu yöntemlerden en önemlileri..

Saç derisine Uygun Şampuan Kullanın

 
Saç ve saç derisi tipinize uygun doğru şampuanı seçmeniz, kepek sorununu kontrol altına almanın temelidir. Özellikle kepek karşıtı içeriğe sahip Agarta bitkisel şampuanları tercih ederek kepek oluşumunu azaltabilir.Agarta doğal kepek önleyici şampuan içeriğinde bulunan doğal bitki özleri ve B vitamini desteği ile düzenli kullanımda var olan kepeği ortadan kaldırır.Tüm saç tiplerinin kullanabileceği şekilde geliştirilmiş bu özel formül ile sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.

Saç Derisini Temiz Tutmaya Özen Gösterin

 
Saç derisini düzenli olarak temizlemek kepek oluşumunu azaltmak önemlidir. Saçınızı haftada en az 2-3 kez kepeğe karşı etkili iyi bir şampuan yıkamak, kepeğin oluşumunu azaltmaya destek olur.Ancak, saçı çok sık ve sıcak su ile yıkamaktan da kaçınmak gerekir. Çünkü bu durum ciltte kurumaya ve kepeklenmeye neden olabilir. 
 

Stresten Uzak Durun

 
Stres, vücudun pek çok bölgesinde bazı sağlık sorunlarına neden olabileceği gibi saç ve saç derisinde de olumsuz etkileri getirir.Sürekli strese maruz kalmak, saç ve cilt derisindeki yağ dengesini ve sebum üretimini bozar ve kepek oluşumunu arttırır.Bu durum sadece kepek oluşumuna değil saç dökülmesi saçların erken beyazlaması gibi sorunlara neden olabilmektedir.
 
 

Beslenmenize Dikkat Edin

 
Kepek oluşumunu azaltmak için en önemli etkenlerin başında doğru beslenmek gelir. Sağlıklı beslenme demek vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitaminler ve mineralleri vücuda almak gerekir.Saç ve tırnaklar için etkili besinleri doğru almak kepek oluşumunu ve saç dökülmesini azaltmaktadır.Omega-3 ve probiyotik beslenme ve bol su içmek kepek oluşumunu önleyebilecek önlemlerdir. Kepek oluşumuna karşı almamız gereken vitaminler şunlardır;
 
 
  • A Vitamini
  • C Vitamini
  • Biotin (B7 Vitamini)
  • Çinko
  • Selenyum
  • Omega-3 Yağ Asitleri
 
 

Saçtaki Kepeğe İyi Gelen Doğal Yöntemler

 

1.Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, antifungal özelliği ile bilinen bir yağdır.Çay ağacı yağının saça faydalarından bir tanesi saç derisini beslemesidir. Saçları bu yağ ile daha parlak ve canlı bir hale getirmek için destek olarak kullanabilirsiniz.Bu yağın kullanımında en çok kullanılan yöntem, kullandığınız şampuana birkaç damla ekleyebilirsiniz.
 
 

2.Elma Sirkesi

 
Elma sirkesi, saç derisindeki pH dengesini düzenlemeye ve saçı parlatmaya yarayan doğal bir yöntemdir. Bir su bardağı suya bir çorba kaşığı elma sirkesi ekleyerek hazırlanacak karışım, saç derisine masaj yaparak uygulayabilir ve ılık su ile durulayabilirsiniz. Bu yöntem, kepeklenmeyi önlemeye yardımcı olur.
 

3. Limon Suyu

Limon suyu, C vitamini ve antioksidanlar açısından zengindir ve saç derisinin sağlığını desteklemeye yardımcı olur Bir ölçek limon suyuna iki ölçek su eklenerek hazırlanan karışım, saç derisine masaj yaparak uygulanır ve ılık su ile durulanır. Limon suyu asidik içeriği nedeni ile tahriş edici özelliğe sahiptir bu nedenle hassas cilt tipine sahip kişilerin bu yöntemi denemeleri tavsiye edilmez.
 

4. Aleo Vera

Aleo vera bitkisi jeli kuruluk ve tahriş için doğal bir şifa kaynağıdır.Kuru bir saç derisine sahip olan ve kepek sorunu yaşayan kişiler, saçını yıkamadanönce, aleo vera jelini saç derisine masaj yaparak uygulayabilir yarım saat beklettikten sonra durulayabilir.
 

5.Hindistan Cevizi Yağı

 
Hindistan cevizi yağı nemlendirici özelliğe sahip doğal bir yağdır.Bu yağ ile saç köklerine masaj yapmak saç derini etkili bir şekilde nemlendirmeye ve kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcı olur.Saçlarınızı yıkamadan az miktarda Hindistan cevizi yağını elinizde ısıtıp saç diplerinize uygulayabilirsiniz.Yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Agarta Bitkisel Şampuanları saç sağlığınız için özenle geliştirilmiş bitkilerden ve doğal vitaminlerden oluşur.
 
Agarta Doğal ve Bitkisel İçerikli Kepek Şampuanınımızı ve diğer Bitkisel İçerikli Şampuanlarımızı İncelemek İçin TIKLAYIN
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.