Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Şampuan Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

22-03-2024 18:21
Şampuan Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Saçlarımız estetik görüntümüzü etkileyen, güzellik anlayışımızı yansıtan en önemli unsurlardandır desek çok da abartmış olmayız.Bakımlı sağlıklı ışıl ışıl ipek gibi saçlara sahip olmak tüm kadınların ortak hayalidir.Şampuan; saç derisindeki kir ve yağı temizlemek için kullanılan sıvı formda saç bakım ürünüdür.Saçlarımızı temizlemek için kullandığımız şampuanlar ise belki de düzenli olarak satın aldığımız vazgeçilmez tek kozmetik ürünüdür.Bu nedenle şampuan seçimi yaparken doğal ve temiz içeriklere sahip olması saç ve vücut sağlığınız açısından oldukça önemlidir.

Piyasada oldukça fazla şampuan çeşidi bulunmaktadır.İçerisinde bir çok kimyasal madde barındıran ve saçlara olduğu kadar saç derisinden vücudumuza nüfus ettiğinde sağlığımızı etkileyen bu içerikleri ve ''Şampuan seçerken nelere dikkat etmeyiz?'' sorularının cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.
 

Şampuan Nasıl Seçilir?

 
Saçlarınız için en uygun şampuanı seçmek için ilk önce saç yapınızı bilmeniz gerekir.Doğru şampuan saçımızı temizlemekten öte saçımızın ihtiyacını da karşılamalıdır.Hem kadın hem erkekler için yağlı,kuru,normal,kepekli saçlara özel geliştirilmiş şampuan formüllerini tercih ederek ihtiyacınıza yönelik şampuan tercihi yapmak ilk doğrudur.Örneğin boyalı ısıl işlem görmüş yıpranmış saçlar şampuan içeriğinin Provitamin b5 ve keratin içerikli olması saçınızı besler ve güçlendirir.Saç rengini daha sağlıklı ve parlak gösterir.boyanın daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olur.Agarta renk koruyucu ve canlandırıcı şampuanı boyalı saçlar için tercih edebilirsiniz.
 
Yağlı saçlarda saç derisinde fazla sebum üretimi vardır.Bu da saçın hızlı ağırlaşmasını sönük ve cansız görünmesini etkiler.yağlı saçlar için şampuan seçerken saç diplerindeki sebumu dengeleyecek bitkisel içeriklerin olması hem saçınızın sağlık kazanmasını hem de yağlanma sürecinin uzamasını sağlar.Yağlı saçlar için saç kremi veya ikisi bir arada şampuanlar tercih edilmemelidir.Agarta yağlı saçlar için formüle edilmiş bitkisel şampuan içeriğinde bulunan Provitamin B5, bitkisel keratin, gül suyu ve papatya özü saçlarınızın çok daha parlak ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur.Zayıf ve cansız görünen saçlarınızı güçlendirir. 
 
Zayıf ve kırılgan bir saç tipiniz varsa saçınızı besleyici ve onarıcı içerikli bitkisel şampuanları tercih etmelisiniz.Saçınıza yoğun bakım sunan Agarta güçlü ve parlak şampuan içeriğinde bulunan  yabani iğde özü içerdiği yüksek miktarda omega 7 yağ asidi, E vitamini ve karotenoitlerle saç derisini yenilenmesini derinlemesine temizlenmesini sağlar.
 
Saç dökülmesine karşı en iyi bitkisel içeriklere sahip Agarta Saç Dökülmesi Şampuanı, siyah sarımsaklı şampuan doğal bitki özleri ve vitaminlerle geliştirilmiş formülü ile yüksek memnuniyet oranına sahip doğal şampuandır.Saç ve saç derisini güçlendirerek dökülmeye karşı korur.Saç dökülmelerinin önüne geçer.Agarta saç dökülmelerini dururan bitkisel şampuanı hemen denemenizi tavsiye ederiz.
 
 

Doğal ve Bitkisel Şampuanların İçeriği Nasıl Olmalıdır?

 
Saçlarını kimyasal şampuanların yıpratıcı etkilerinden korumak isteyenlerin tercihi bitkisel şampuan çeşitlerinden yana olur.Şampuan seçimi yaparken temiz içerikli şampuan hem saç derisi hem de saçlar için son derece büyük önem taşımaktadır. Temiz içerikli bitkisel şampuanlar tuz ve yapay renklendirici içermeyen ürünlerdir. Temiz içerikli doğal şampuanlar bitki özlerinden oluşmaktadır. İçerisinde kimyasal olmayan, bitkisel şampuanlar saç sağlığını büyük ölçüde etkilemektedir. “Doğal şampuan nasıl anlaşılır?” sorunun cevabı ürünün içeriğine mutlaka bakılması ve etiketinde yer alan maddelerin araştırılması gerekmektedir. Ayrıca şampuan ph değeri 5.5 en ideal ve olması gereken phtır.

Şampuanların İçeriğinde Bulunan Zararlı Kimyasallar Nelerdir?


PARABEN

Paraben, ürünlerin raf ömrünü uzatmak için kullanılan koruyucu bir maddedir. Antimikrobiyal yani bakteri ve küf oluşumunu önler.Böylelikle ürünlerin bozulma süreleri uzar.Bu nedenle bitkisel ve doğal ürünler paraben içermez.Ürünlerin paraben içerip içermediğini etiketlerine bakarak öğrenebilirsiniz.Parabenin olası zararları uzun vadede ortaya çıktığı için parabensiz ve doğal ürünler tercih edilmelidir. Agarta Bitkisel Kozmetik paraben içermeyen, parabensiz ürünler üretmektedir. Parabensiz ürünlerin etiketlerinde “Paraben içermez”  “ Paraben free” gibi yazılar yer alır.
 
Paraben deriden emilerek vücudumuza geçer.Parabene fazla miktarda maruz kaldığımızda etkilerini şöyle sıralayabiliriz;

  • Paraben cilt ile temas ettiğinde ciltte tahriş ve kızarıklığa neden olur.Uzun vadede parabene maruz kalındığında cilt dokusunda egzamaya neden olabilir.
  • Yapılan bazı araştırmalarmalarda parabenin üreme sistemine zarar verdiği saptanmıştır.
  • Özellikle bebek ve çocuklarda, ciltleri daha hassas olduğu için  paraben içeren ürünlere uzun süre  maruz kalındığında gelişimsel bozukluklar görülebilir.
  • Parabenin güneşe karşı hassasiyet oluşturabildiği yine yapılan bazı araştırmalarda ortaya konulmuştur.Bu nedenle UV ışınlarına karşı kullanılan kremlerin içeriğinde bulunan paraben cildi daha hassas hale getirebilir, uzun vadede cilt hücrelerine zarar verebilir.Kısaca paraben deride bozulmalara neden olabilir.
  • Meme kanseri riskini artırabileceği düşünülmektedir.

 

Sodyum Lauryl Sülfat (SLS) 

 
Kullandığımız şampuanları çok köpürmesi bizde iyi temizliyor izlenimi bırakabilir.Ancak çok köpüren şampuanlar içeriğinde bulunan kimyasalların fazla olduğunu gösterir.İşte bu köpürtücü kimyasallardan biri olan Sodyum Lauryl Sülfat sağlığınızı etkileyen bir kimyasal maddedir.SLS su ile birleştiğinde şampuanın daha fazla köpürmesini sağlar bu da sizde temizlik hissi uyandırabilir.Ancak saç derisini kurutur, saçlarınızın nem tutma kapasitesini düşürür.Yapılan araştırmalarda ciltte irritasyona neden olmaktadır.
 
  • SLS saç foliküllerine, ve saç hücrelerine zarar verebilir.
  • Cildi tahriş ederek alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
  • Saç köklerinden emilen Sodyum Lauryl Sülfat göze bulaştığında oldukça zararlı olabilir.
  • Kan dolaşımıyla vücudumuza giren kimyasal maddeler kan hücrelerinde toksik etkiye sebep olabilmektedir.
 
Bu nedenle içeriğinde SLS bulunmayan şampuanlar tercih edilmelidir.Agarta Bitkisel Kozmetik Şampuanlarında Sodyum Lauryl Sülfat (SLS) kullanılmamaktadır.
 
 

Amonyum Sülfat

 
Sodyum sülfat gibi temizlik ürünlerinde kullanılan amonyum sülfat saçlı derisinin tahrişine ve saçların yıpranmasına sebep olmaktadır.
 
 
  

Formaldehit

 
 
Formaldehit, şampuan, duş jeli, saç boyaları gibi kozmetik ürünlerde ciltte antimikrobiyal dezenfektan ve koruyucu amaçlı kullanılan bir kimyasal içeriktir.Saçları düzleştirmek için geliştirilmiş saç bakım ürünlerinde kullanılan Formaldehit bulunabilir.Formaldehit saçlarınızı kaplar ve nefes almasını engeller.Uzun vadede etkilerini gösteren bu kimyasallar saç sağlığınızı bozarak saç dökülmesine neden olur.Ayrıca saç diplerinden vücudumuza emilerek sinir sistemi, sindirim sistemi, solunum sistemi, üreme sistemi gibi insan sağlığına bir çok olumsuz etkisi bulunur.Agarta Bitkisel Şampuan içeriğinde formaldehit bulunmaz.
 
 

Dimetikon (Dimethicone)

 
Su itici özelliğe sahip Dimetikon bir tür silikon çeşididir.Saçı sarar pürüzsüz bir görünüm kazandırır.Şampuan ve saç kremlerinde oldukça fazla kullanılan bu kimyasal madde saçta bariyer görevi yaparak nemi hapseder.Renksiz ve kokusuzdur.
Yapılan araştırmalarda kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte alerjik reaksiyonlara, ciltte tahriş, yanma, batma, şişlik gibi reaksiyonlara neden olabilmektedir.Bu tür kimyasalların etkileri uzun dönemde kişiden kişiye farklılık gösterebildiği için kanserojen etkilerine dair net bilgiler bulunmamaktadır.
 
 

Triclosan

Triklosan, kişisel bakım, ağız bakım, antibaktiriyel sabunlarda, deodarantlarda yaygın olarak kullanılan bir kimyasal maddedir.Antibakteriyel ve antifungal bir maddedir.Mikrop bulaşmasını önlemek için etileri olan güçlü bir kimyasaldır.Bilim insanları, Triclosanın kas ve iskelet sisteminde, kanser ve üreme sistemi üzerinde sorunlara neden olabileceği için Triclosan içermeyen şampuan kullanılmasını tavsiye etmektedir. Agarta Bitkisel Kozmetik şampuanları Triklosan içermez.
 
 

Alkol

 
Şampuan ürünlerinde sıkça alkol kıvam arttırıcı olarak kullanılan kimyasal içeriklerdendir.Alkol, saç derinizin kurumasına ve saçın yıpranmasına neden olur.
 
 

Şampuan Satın alırken tüm bu kimyasal bileşenlerin şampuan formülünde yer almamasına dikkat edilmelidir.



Bitkisel ve Doğal İçerikli Şampuan Özellikleri Nelerdir?

  • Alkol,tuz ve yapay renklendirici içermez.
  • SLES, SLS, paraben, triclosan, silikon, alkol, sülfat, parfüm içermez.
  • Formülünde; jelatin, glüten,yapay köpürtücüler, petrokimyasal barındırmaz.
  • Zararlı hayvansal yağlar içermez.
  • Hoş ve hafif bir kokuya sahiptir.
  • Kıvamı hafiftir.
  • Phtlhalate, petrolyüm, kolarant, fosfat ve DEA gibi kimyasallar bulunmaz.
  • Bitkisel içerikler, vitamin ve mineraller bakımından zengindir.
  • Kaliteli ve doğal içerikli şampuan markaları üretim için hayvanlar üzerinde test yapmaz. 
  • Doğallığı savunan ve sağlığnıza önem veren markalar kimyasalları kullanmayarak hem insan sağlığının hem de çevrenin korunmasına sağlar.

Agarta Bitkisel Kozmetik içeriği tamamen doğal ve bitkilerin gücünden formüle edilmiş şampuanlar üretir. Saçlarınızın doğal içerikli şampuanlar ile canlı ve sağlıklı olmasını istiyorsanız şampuan çeşitlerimizi inceleyebilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.