Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Shea Yağının Faydaları Nelerdir?

13-02-2022 00:00
Shea Yağının Faydaları Nelerdir?

Shea yağının faydaları konusundan önce bu yağın ne olduğu, dünanın hangi bölgesinde yetiştiği ve nasıl elde edildiği konularında bilgi vermek yerinde olacaktır.

Shea Yağı Nedir?

Shea yağı, diğer bilinen isimleri ile shea butter veya karite yağı, Afrika’ya özgü Shea ağacının ceviz/fındıklarından elde edilen ve doğal kozmetik ürünler alanında yaygın olarak kullanılan bir yağ türüdür. Sıcak havalarda katı formda bulunan bu yağ, kirli beyaz ve ya fildişi rengindedir.

Shea yağının kolayca yayılan yapısı ve içerisinde yüksek oranda yer alan vitamin ve yağ asitleri cildimizi hem yumuşatır, hem de yatıştırma görevi görür. Dolayısı ile shea yağı cilde faydaları bu yağın kozmetik alanda kullanımını adeta zorunlu kılmıştır. 

Shea Yağı Ne İşe Yarar? 

Doğal besleyici olan shea bakım yağı, cildi nemlendirmek ve yenilemek için yüzyıllardır kullanılır. Shea butter, yağ asitleri ve vitaminler açısından zengin doğal bir üründür.

İnsan vücudu tarafından kolayca emilen shea yağı, cildi ve saçı yapay kimyasallara ihtiyaç duymadan doğal olarak zenginleştirir. İçerdiği vitaminler ve yağ asitleri sağlıklı bir cildin sahip olması gereken bileşenlerin hemen hemen büyük bir oranını kapsar. 

Shea Yağı Faydaları Nelerdir? 

Shea yağının faydaları cilt ve saç olmak üzere iki ana kategoride toplanabilir. 

 

 

Shea Yağı Cilde Faydaları

Shea yağı cilde faydaları şöyle sıralanabilir;

  • Shea yağı cildi güneşin zararlarından korur. İçeriğinde bulunan A ve E vitaminleri sayesinde cildinizin çevresel hasarlardan en az etkilenmesini destekler ve cildinizi dış etkenlerden korur.
  • Ayrıca UV radyasyonuna karşı koruma sağlayan tarçın asidi içeren shea butter, altı SPF'ye sahip olup, cildin nemi tutmasına yardımcı olarak kurumasını önler.
  • Güneş sonrası cilt bakımı sağlar. Anti-inflamatuar özellikleri ve antioksidanları sayesinde yüzeydeki şişliği azaltmaya ve cildin iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olan shea yağı, cilt üzerinde bir bariyer oluşturur.
  • Dünyanın en iyi doğal nemlendiricilerinden biri olarak bilinir. Cildi seven A ve E vitaminleri açısından zengin olan bu yağ,  F vitamini ve linolenik asit gibi esansiyel yağ asitleri de içerir. Bu da cildin egzama gibi durumlardan kurtulmasına yardımcı olur.
  • İçeriğinde bulunan asitlerin emilmesi kolaydır; çünkü yapı olarak insan vücudunun kendi yağına benzer.
  • Genel olarak yüz ve vücut için yararlıdır ve dudaklara da uygulanabilir. 
  • Shea yağının faydaları konusunda değinilmesi gereken bir diğer husus ise bileşikleri sayesinde yaşlanmayı geciktirmesidir.
  • Yağ asitleri sayesinde daha genç, dolgun bir cilt ve azalmış kırışıklıklar için kolajen üretimini uyarır. Ek olarak, cildin elastikiyetini artırarak selüliti uzak tutmaya ve cilt tonunu iyileştirmeye yardımcı olan yağ, portakal kabuğu etkisini ortadan kaldırnada etkilidir.
  • Sivilceyi önlemeye yardımcı olur.
  • Zengin içeriği sayesinde cildinizin fazla yağlardan kurtulmasında etken rol oynar. Bunun yanında, cildinize nemi geri kazanmasına da katkı sağlar. 
  • Yağ asitleri ve bitki sterolleri açısından zengin olan shea yağı, her türlü yara ve yanığı iyileştirmenin yanı sıra yara izlerinin görünümünü iyileştirmeye de yardımcı olur.
  • A Vitamini cildin iyileşmesine yardımcı olurken F Vitamini hassas ciltler için yatıştırıcı ve yenileyici etkiye sahiptir. Her iki vitamini de içinde barındıran karite yağı, kızarıklıklara, alerjik reaksiyonlara ve çatlaklara karşı da korunma sağlar.
 
 
 

Shea Yağı Saça Faydaları

Shea yağı saça faydaları şunlardır;

  • İçeriğinde yer alan bileşenler, shea yağının saç bakım alanında da yaygın olarak tercih edilmesini sağlamıştır.
  • Tıpkı cildimizde olduğu gibi shea yağı, saç tellerininde nemlendirilmesine ve besin desteğinin sağlanmasında etkin rol oynar. Özellikle düzenli kullanım durumunda tipik saç problemlerinden olan kırılma, koparak dökülme gibi sorunların önüne geçebilir ve daha güçlü saç tellerine sahip olabilirsiniz.
  • Saç ve saç derisi için harika bir saç kremidir ve saçlarda canlı ve parlak bir görünüş sağlar.

Çok yönlü bir kozmetik ürünü olan shea yağı, yağ asitleri ve vitaminlerin kombinasyonu sayesinde, kırışıklıkların görünümünü azaltmaktan yaraları iyileştirmeye kadar bir dizi yaygın soruna çözüm olmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.