Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

19-01-2024 14:38
Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Cildimiz Neden Yağlanır?

 
Vücudumuzun her yerinde cildi nemlendirmek ve korumak için yağ bezeleri bulunmaktadır.Bu yağ bezleri sebum adı verilen bir yağlı bir salgı üretir.Ancak bu salgı kişiden kişiye farklılık göstermektedir.Bazı insanlarda sebum üretimi normalden fazla görülmektedir.Bu tip ciltler genellikle yağlı cilde sahip olurlar.Bunun yanında cildin fazla yağlanmasını tetikleyen dış faktörlerde vardır.


  • Genetik yatkınlık
  • Beslenme alışkanlığı aşırı tuzlu, baharatlı, işlenmiş yağ ve katkı maddeleri içeren fast-food ürünleri ile şekerli içeceklerin tüketimi 
  • Uykusuzluk ve stres
  • Hava kirliliği
  • Aşırı cilt temizliği 
  • İlaç tedavisi
  • Kozmetik ürünler
  • Yeterince su tüketmemek
 
 
Cildimizin nemli ve esnek oması için doğal bir nem dengesine sahip olması gereklidir. Kullandığımız bakım ürünlerini ilk önce cilt tipimizin ne olduğunu anlayarak belirleyebiliriz.Cilt tipimizi belirlerken yüzümüzde doğal olarak sahip olduğumuz yağ dengesi bize yardımcı olacaktır.Yüzünüzdeki cildin ne kadar yağ ürettiğine göre belirlenir.Buna bağlı olarak cilt tipiniz kuru, karma ve yağlı olarak sınıflandırılabilir.Eğer T bölgesinde parmaklarınız yağlanıyor ancak diğer bölgelerde herhangi bir yağ hissetmiyorsanız cildiniz karma demektir. Hiçbir şekilde yağ hissetmiyorsanız kuru, cildin her bölgesinde parmaklarınız yağlanıyorsa cildiniz yağlı demektir.Yağlı cilt tipini diğer cilt tiplerine göre daha parlak bir görüntü oluşturur.Ancak fazla yağlı cilt siyah nokta, sivilce, akne gibi sorunları beraberinde getirir.
 
 

Yağlı Cilt Belirtileri Nelerdir?

 
Yağlı bir cilt tipine sahip olduğunuzu genellikle yüzünüzden ve saçlarınızdan anlayabilirsiniz.Yağlı cilt görünümü belirtileri kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte yüzdeki belirtilerini şu keilde sıralayabiliriz;
 
 
  • Parlaklık, yağlı cilt tipine sahip bireyler alın, burun ve çeneyi kapsayan T bölesinde parlama görüntüsüne sahiptir.
  • Cilt yüzeyinde büyük ve belirgin gözenekler, bu durum cildin aşırı sebum üretimi nedeniyle gözeneklerin tıkaması sonucu oluşur
  • Sivilce ve siyah noktalar, bu durumda gözeneklerin yukarıda belirtilen nedenle tıkanması ve doğru temizlik yapılmaması nedeni ile ölü hücreler ve yağlar, cilt folikülünde oluşan boşluklarda birikir ve cildin nefes alması zorlaşır oluşn birikintiler siyahlaşır veya komedon oluşumuna neden olur.
  • Makyajın hızlı dağılması, yağlı cilde sahip olan bireyler genellikle gün içinde makyajlarının hızla dağılmasından şikayet ederler.
 

Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Yağlı cilt herhangi bir sağlık problemi değildir.Hormanal, genetik ve çevresel faktörler cildimizin normalden fazla yağlanmasına neden olur.Bunun için doğru temizlik ve bakım ürünleri ile cildin yağlı görünümü kontrol altına alınabilir.Yağlı cilt bakım rutini nasıl yapılır? yazımızın devamında okuyabilirsiniz
 
 

Cilt Temizliği ve Yıkama

Sağlıklı bir cilde sahip olmanın en önemli adımı yüzünüzü düzenli temzilemekten geçer.Yağlı cilt bakımı için de atılması gereken ilk adım cildi düzenli olarak günde 2 kez yıkamaktır.Sabah ve akşam nazik bir temzileyici ile cildinizi yıkayıp durumalısınız. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken kullandığınız ürünün alkol,parfüm ve sert kimyasalllar içermemesi gerekir.Bunun yerine gliserin ve doğal bitki özleri içeren Agarta yağlı cilt sabunu kullanabilirsiniz.Cildinizdeki yağlanmayı gün içerinde kontrol etmek ve sivilce, siyah nokta, geniş gözenek problemleriniz var ise AHA (Alfa Hidroksi Asitler),BHA (Beta Hidroksi Asitler) ve Salisilik asit içerikli içerisinde alkol bulunmayan bir temizleme jeli kullanabilirsiniz.Bu içerikler cildinizi derinlemesine temizlerken cildi yatıştırır gözenek görünümünü en aza indidir.Agarta doğal arındırıcı temizleme jeli yağlı ve karma cilt tipine sahip bireylerin kullanabileceği cildi tahriş etmeden derinlemesine temzilik sağlayan bir bakım ürünüdür.

Tonik Kullanımı

Cilt temizleme rutinin bir parçası olan tonik kullanımı cilt bakımınızın daha sağlıklı ilerlemesine yardımcı olur.Cilt temizlendikten sonra bir pamuk ped yardımıyla cilt tipinize uygun uyguladığınız tonik; kullanacağınız serum ve nemlendiricinin etkisini artırmada destek olacaktır. Yağlı ciltlerin tercih etmesi gereken tonik içersinde alkol bulunmamalıdır.Alkol içeren tonikler cildi kurutabilir ve daha fazla yağ üretimine neden olabilir.Hafif ve cildi tahriş etmeden canlandırmaya yarayan doğal bir tonik yardımıyla cildinizde biriken yağ ve kirleri temizlemeye yardımcı olur.Glikolik asit, salisilik asit içeren tonikler yağlı cilt tipleri için daha uygundur.Cilt dokusunu iyileştirmek için içeriğinde doğal çiçek özleri, glikolik asit, niasinamid ve zinc pca bulunan Agarta gözenek sıkılaştırıcı toniği deneyebilirsiniz.

Nemlendirme

Cildinizi yıkadıktan sonra nemlendirici veya losyon kullanın.Seçeceğiniz nemlendirici yağsız olmalıdır.Nemlendirici seçerken sade ve doğal içeriklere sahip ürünleri tercih etmek önemlidir.Gözeneklerinizi tıkamaz ve cildin nemli kalmasına yardımcı olur. Aloe vera bitkisi yağlı ciltler için uygun bir içeriktir.Cildinizi rahatlatır ve yatıştırır. Agarta aloe vera özlü kremden faydlanabilirsiniz.nemlenidiriciyi temiz cilde uygulamalısınız.Uygularken dozaja dikkat edilmelidir.Fazla nemlendirici kullanımı cildin yağlanmasına neden olabilir.Sabah ve akşam olmak üzere temiz cilde yeteri miktarda uygulanan nemlendirici cilt dengesini korurken yenilenmesine destek olur.
 
 

Güneş Kremi Kullanımı

Cilt güneşin etkisiyle kurumya yatkındır.Cildin kuruması sebum artışını tetikler.Bu nedenle günlük en az spf 30+ içeren güneş kremi kullanmak cilt yağlanmasını önleyebilir.Güneş kreminizin içeriğinde gözenekleri tıkayan kimyasallar olmamasına özen göstermelisiniz.  Agarta güneş kremi yağlı ciltler için uygundur.
 
 
Yağlı ciltler için günlük özen gösterilmesi gereken bakım rutinini uygulayarak cildinizdeki fazla yağlanmayı(sebum artışı) engelleyebilirsiniz.Bunun dışında yağ emici parlama önleyici kağıtları kullanabilirsiniz. Bu kağıtlar gün boyunca ciltteki fazla yağı gidermeye cildi matlaştırmaya yardımcı olur. Yağı çekmek için T bölgenize (alın, burun ve çene) hafifçe tampon hareketlerle uygulayabilirsiniz.Kozmetik ürün tercihlerinizde de yağlı cildinize uygun ürünleri seçmeniz bakım ürünleriniz kadar önem taşır.


Agarta bitkisel ve doğal içerikli cilt bakım ürünlerimizin tamamına ulaşmak için TIKLAYINIZ!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.