Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Yağlı Cilt Sabunu Faydaları Nelerdir?

06-05-2021 00:00
Yağlı Cilt Sabunu Faydaları Nelerdir?

Yağlı cilt sabunu faydaları hususuna geçmeden önce konunun daha iyi anlaşılabilmesi için yağlı cilt nedir? veya yağlı cilde neden olan etkenler nelerdir? hususlarının ayrıntılı olarak açıklanması yerinde olacaktır. En faydalı bilgileri Agarta Bitkisel Kozmetik olarak sizlerle paylaşıyoruz lütfen sitemizi takip etmeye devam ediniz.

Yağlı Cilt ve Sebepleri 

Cildin yağ üretmesi, vücudun cildi nemli tutmaya çalışmasının bir yoludur. Doğal olarak yağlı cilde sahip kişiler, cildi kuru olanlara göre daha az kırışıklığa ve daha sağlıklı görünen ten rengine sahip olma eğilimindedir. Ancak aşırı yağ üretimi gözeneklerinizi tıkayarak sivilceye neden olabilir. Çoğumuzun kaçınmaya çalıştığımız özellikle alnınızda, burnunuzda ve çenenizde oluşan fazla yağ, aşırı parlayan sağlıksız bir cilde sebep olabilir. 

Güneş ışınlarına fazla maruz kalmak, cilt kanseri tehlikesi doğururken, aynı zamanda da cildin yağ üretimini de arttırır. Güneş ışığı her ne kadar cildinizi geçici olarak kuru hissettirse de aslında ciltte bir yaralanma tepkisi tetikler. Bu durum, cildin nemlenmesine ve yağlanmasına yol açar. Çünkü vücudumuz hasarlı cildi yatıştırmanın bir yolu olarak yağlılığı artıran yağ bezlerini harekete geçirir. Böylelikle de cilt normale oranla daha yağlı hale gelir.

Hormonal değişiklikler cildi yağlandıran sebeplerden biridir.  Hormon dengesizlikleri ciltteki yağ dengesini bozduğu ve yağ bezlerinin üretimini artırdığı için, ergenlik çağındaki gençler genellikle yağlı ciltlere sahip olurlar. Gençliğinizden ve 20'li yaşlarınızdan sonra hamilelik ve menopoza geçiş de cildinizi daha yağlı hale getirebilecek hormon dalgalanmalarına neden olur. Bu olumsuz değişimlerlerin önüne geçebilmek ancak düzenli ve doğru bir cilt bakımı ile mümkündür. 

 

Yağlı Cilt Sabunu ve Faydaları Nelerdir? 

Yağlı cilt sabunu içerisinde lavanta, aynısefa, papatya, limon ve jojoba yağı içerir. Yüksek antiseptik, antibakteriyel özelliği sayesinde sivilce, akne ve bunlara bağlı oluşabilecek iltihaplanmaları engelleyen yağlı cilt sabunu reseptör görevi görür. Reseptör gibi davranarak ciltte zararlı ve yararlı bakteri ayrımını yaparken zararlı bakterileri yok eder. 

Yağlı cilt sabunu, içeriğindeki aynısefa bitkisi sayesinde cildinizi derinlemesine temizler. Temizleyici özelliği ile açılan gözenekleri sıkılaştıran yağlı cilt sabunu, lavanta sayesinde, günlük cilt bakımı rutininin tek bir sabunda toplanmış hali. 

Yağlı ciltler yağdan arınmaya çalışırken tam tersi yanlış cilt bakım ürünleri ile ciltlerini daha da yağlı hale getirebilirler. Yağlı cilt sabunu buna sebep olacak bir anda yağı uzaklaştırma işlemini yapmaz ve sadece cildinizdeki fazla sebum miktarını azaltır. 

İçeriğindeki zengin antioksidanlar sayesinde vücuttaki her türlü oksidatif etkiyi nötrleştiren yağlı cilt sabunu, enflamasyona sebep olan rahatsızlıkları önleyebilir. Kronik enflamasyon gibi ciddi rahatsızlıklara sebep olabilecek etkileri ortadan kaldırır.

Antifungal özelliği sayesinde kaşıntıya sebep olabilecek rahatsızlıkları önleyen yağlı cilt sabun ürünü, yara ve cilt kusurlarını en aza indirir. Kızarıklık, tahriş gibi irrite eden rahatsızlıkları yatıştırır. 

İçindeki bileşenlerin sağladığı antienflamataur ve antimikrobiyal özellikler sayesinde iltihabi yaraların çözümünde etkili sonuçlar veren yağlı cilt sabunu cilt sağlığını koruma konusunda eşsizdir. 

İçerisinde bulunan aynısefa sayesinde cilde sıkılaştırıcı etki sunan yağlı cilt sabunu lavantanın hoş kokusuyla birlikte, yüzde yüz doğal bir ürün kullanımı sağlar.

Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

1. Cildinize bakm yaparken sadece üst tabakasını değil, alt tabakasını da bakım yapacak ürünler kullanmaya özen gösterin.

2. Cildiniz için en az haftada bir defa olacak şekilde doğal maskeler yapın. Uygulayacağınız doğru maskeleme cildinizde bulunan gözeneklerin küçülmesini sağlayacaktır.

3. Cildinizi mutlaka nemlendirin. Yağlı cilt tipine sahip kişiler genelde ciltlerinin nemlendirilmesi gerektiğini düşünmez, oysa her cilt tipinin neme ihtiyacı vardır. Doğru doğal kozmetik ürünler ile cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin.

4. Bir diğer husus ise cildin aşırı yağlı olduğunu düşünerek bu yağı kurutmaya yönelik ürünlerin kullanılması. Yağlı cildiniz için özel üretilen yağlı cilt sabunu kullanabilirsiniz.

5. Düzenli olarak tonik kullanımını ihmal etmeyin, bunu yaparkende alkol içermeyen ve içerisinde zararlı kimyasal bulunmayan tonikleri tercih edin.

6. Cildiniz için uygun olan cilt bakım yağları düzenli olarak kullanın, unutmayın ki cildinizde yağı kuruttukça hormonlar yağın yerine gelmesi için daha fazla salınacaktır.

7. Papatya yağı veya lavanta yağı ürünlerini nemlendirme maksatı için kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.