Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Yağlı Saçlar İçin Şampuan Tavsiyesi

08-01-2022 00:00
Yağlı Saçlar İçin Şampuan Tavsiyesi

Normal şartlarda sağlıklı bir saç yapısı, deri nemlendirmek ve saçı koruma adına belirli miktarda sebum veya yağ üretir. Bununla beraber üretilen sebum veya yağ miktarı kişi alışkanlıklarına, saç yapısına ve diğer unsurlara bağlı olarak değişebilir.

Üretilen doğal yağ, bazen saç yüzeyinde bazen ise köklerinde birikebilir. Biriken yağ neticesinde, saçlarınızda kaygan ve çökmüş bir görünüm ortaya çıkar ki bazı kişiler bu görünümü kirlenmiş olarak ifade ederler.

Her şeye rağmen saçınızdaki yağın, saç derinizin hassas yapısını korumak için, vücudunuzun oluşturduğu bir savunma sistemi olduğunu bilmelisiniz.

 

Fakat bazı durumlarda ve saç tiplerinde saçlar olması gerekenden daha sık yağlanmaktadır. Yağlı saçları ortaya çıkaran nedenler olduğu gibi, yağ üretimini kontrol edebilen yağlı saçlar için şampuan ürünleride bulunmaktadır. 

Özellikle gün içerisinde bulunulan ortam veya yapılan işe bağlı olarak ter, kir, havasızlık, ısı veya diğer faktörlerden kaynaklı saçlar daha da yağlanabilir. Bu durum her ne kadar normal olsa da rahatsızlık verici düzeye çıkabilir. 

Bu noktada saçların ve saç derisinin sık aralıklarla ve doğru doğal şampuan ürünleri ile yıkanarak temizlenmesi, güzel ve sağlıklı görünüme kavuşması için oldukça önemlidir.

Bazı kişilerin saç ve saç derisinde yağ birikmesi normale oranla daha fazla gerçekleşebilir ve bu yatkınlık yağ birikmesi sürecini hızlandırır. Bazı durumlar da ise fazla egzersiz, saç ürünlerinin gereğinden fazla ve bilinçsiz kullanılması  sıcak veya nemli hava da saç görünümünü olumsuz etkileyerek yağlanma süreçlerini tetikleyebilir.

Aşırı yıkama, saç tipi ve yanlış ürün kullanımı saçları farkında olmadan ekstra yağlandıran en temel faktörlerdir. 

Yağlı Saçlar İçin Şampuan Önerileri

Sebum bir tür yağdır, yani basitçe suyla yıkamak onu saç derisinden uzaklaştırmaz. Saçınızı sadece suyla durulamak yağı saç derisinden uzaklaştırmayacağı gibi, yanlış ürün kullanımı da saç derisinde yağ birikmesine sebebiyet verecektir.  

Yağlı saçlar için şampuan tercihi yaparken esas dikkat edilmesi gereken şey; şampuanın yağ bileşenlerini ne kadar parçalayabileceğidir. Çoğu şampuanın içinde bulunan belirli bileşenlerin saçınızda biriken yağı parçalayamaması nedeniyle saçlarınız yıkamaya rağmen yağlı görünmeye devam edebilir.

 

Yağlı saçlar için şampuan seçerken, doğal kozmetik ürünler kullanmak her zaman sağlıklı olanıdır. Mümkünse organik ve içinde zararlı kimyasal içermeyen ürünler seçmeniz saçınızın doğal PH dengesini bozmayacaktır. Böylelikle saç derinizdeki foliküller kimyasallarla dolmayacaktır. 

Özellikle sarımsaklı şampuanlar yağlı saçlar için şampuan tercihinde ilk sırayı almalıdır.  Sarımsak içeriğinde antioksidan sayesinde, sebum bileşenlerini kolayca parçalabilir. 

Buna ek olarak at kuyruğu şampuanı da yine doğru bir tercihtir. Yağlı saçlar için şampuan seçerken ürünün içeriğine özellikle dikkat etmeli, ürünün çam telebenti, sarımsak, at kuyruğu, zencefil gibi antioksidan içerikleri yoğun besinler içermesini önemsemelisiniz.

Yağlı saçlar için şampuan seçimi yaparken ihtiyacınız olan tüm ürünlere kolayca ulaşabilmek için Agarta Kozmetik https://www.agartakozmetik.com.tr/ internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.