Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Yasemin Sabunu Faydaları Nelerdir?

24-07-2021 00:00
Yasemin Sabunu Faydaları Nelerdir?

Yasemin çiçeği, aktif bileşenleri bakımından zengindir ve uzun zamandır bir çok bitkisel kozmetik ürün içeriğinde kullanılır.

Jasminum Grandiflora, Jasminum Officinale  gibi çeşitli bilimsel isimlerle anılan yasemin bitkisinin özellikle gece açan çiçeklerde rastlanan güçlü, tatlı, hoş ve romantik bir kokusu vardır. 

Yasemin çiçeği mucizevi bir bitkidir. Gerek cilt hastalıklarının tedavisinde gerekse cilt tonunun iyileştirilmesinde yaseminin gövdeleri, yaprakları, kökleri ve çiçekleri uzun zamandır kullanılmıştır.

Şimdilerde ise bu inanılmaz bitki Agarta Kozmetik tarafından yasemin sabunu olarak sizlere sunulmuştur. 

Yüzde yüz doğal olan bu sabun, içeriğinde kimyasal bileşenler bulundurmaz. Tamamen organik içeriğiyle, kendine has bileşenlerinin mucizevi etkisini sunar.

 

Yasemin Sabunu Kullanmanın Avantajları Nelerdir? 

 

Yasemin sabunu faydaları konusunda ilk sırayı cilt bakımı alır. 

Deri, insan vücudunun en ayırt edici organıdır. Kişiliğimizi ve görünüşümüzü dışarıya en iyi şekilde sunan cildimizi canlı ve bakımlı tutmak için doğal bitkisel ürünler etkin bir şekilde kullanılabilir.

Bu açıdan bakıldığında bitkisel yasemin sabunu, cilde önemli bir değer katma potansiyeline sahip bir üründür.

Yasemin sabunu, cildi çevresel stres faktörlerine karşı korumada etkili olan çok sayıda antioksidan içerir.

Ovma eylemi ile banyodan sonra çevresel kirleticilerin sert etkileri ortadan kalktığında, cildiniz her zamanki gibi taze ve genç görünecektir. Bunun sonucunda ise yasemin sabunu yaşlanma karşıtı süreci yavaşlatmış olacaktır. 

  • Ciltte bazen yağ dengesizliği, düzensiz renk eşitsizlikleri gibi rahatsız edici sorunlar oluşabilir.  Yasemin sabunu, cilt tonunu iyileştirmeye yardımcı olurken aynı zamanda renk eşitsizliklerini de gidermede etkilidir.
  • Yasemin sabunu, cilt rengini düzenli kullanım sonucunda yavaş yavaş açarak hiperpigmentasyon sorununu azaltarak düzensiz cilt tonuyla savaşır.
  • Yasemin sabunu ferahlatıcı kokusu ile sizi ve ruhunuzu büyüleyici bir rahatlama ile keyifli bir yolculuğa çıkarır. Cilt tonunu besler, aynı zamanda tazelik hissi verir. 
  • Yasemin sabunu her gün düzenli kullanım sonucu cilde doğal nem sağlar ve cildin kuruluğunu gidermede etkili rol oynar.
  • Tıkanmış cilt gözeneklerini açmaya yardımcıyken aynı zamanda yağlanma sorunları ile de mücadele eder.
  • Etkili mikrop öldürücü, bakterisidal, fungisidal ve antiviral özellikleri bulun yasemin sabunu, çok iyi bir antiseptik ve dezenfektandır. Yaraların septik hale gelmesini önlemeye yardımcı iken aynı zamanda enfeksiyonları da azaltır.
  • Yara izlerini azaltırken, kuru, kırılgan ve susuz kalmış cildin tedavisinde etkilidir. Egzama ve dermatit tedavisi olarak kullanılabilir, üstelik bu olumlu etkileri yanında alerjik reaksiyon veya tahrişe sebep olmaz. 
  • Doğum sürecinde yasemin sabunu mucizevi etkisiyle doğum sancılarını azaltabilir. Gerek kokusuyla gerekse karına sürülerek ovalanması sonucunda doğumu daha az ağrılı hale getirmeye yardımcı olur.
  • Dikişli bölgede iyileşme sürecini hızlandırken antidepresan özelliği ile, doğum sonrası depresyonunu kokusuyla azaltır. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.