Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Yaşlanma Karşıtı Krem ve Cilt Bakım Ürünleri İşe Yarıyor mu?

31-08-2020 00:00
Yaşlanma Karşıtı Krem ve Cilt Bakım Ürünleri İşe Yarıyor mu?

Yaşlanma karşıtı krem ürünleri hakkında bilgi vermeyi hedeflediğimiz yazımızı umarız beğenirsiniz. Bitkisel kozmetik firması olarak en faydalı bilgileri sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz.

Yaşlanmak tüm insanlar için kaçınılmaz bir gerçekliktir. Yaşlanma belirtilerinin ilk hissedildiği yerlerden birisi de cildimizdir. Cildimizdeki kırışıklıklar ve ince çizgiler yaş ilerledikçe daha belirgin bir hal alır.

Bununla beraber cildimizin yaşlanma sürecini yavaşlatmak ve cildimizin yıpranmasını geciktirmek için yapabileceklerimiz hiç te az değil.

Günlük rutinimiz haline gelen düzenli cilt bakım ürünleri ile cildimizi koruyarak bu süreci olabildiğince geciktirebiliriz.

Yaşlanma Karşıtı Krem Hangi Yaşta Kullanılmaya Başlanmalı?

Uzmanlar, cildimizin 20'li yaşlarla beraber yaşlanmaya başladığını kabul ederler. Dolayısı ile 20’li yaşlar ile birlikte  yaşlanmayı geciktirmek adına koruyucu önlemlere başlanması doğru olacaktır. Peki, yaşlanma belirtilerini geçiktirmek için ne gibi önlemler alabiliriz;

  • Cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumalıyız,
  • Cildimize cilt bakım ürünleriyle düzenli bakım uygulamalıyız,
  • Sigara kullanıyor isek bırakmalıyız.
 
 

Cildi Yaşlandıran Faktörler Nelerdir?

Cilt kırışıklıkları ilerleyen yaşımızla beraber cildimizdeki kolajenin ve elastikiyetin azalması sonucu meydana gelir.

Kırışıklık oluşumunda stres, çevresel faktörler, sigara ve alkol kullanılması, cildin yeteri kadar nemlendirilmemesi en önde gelen nedenlerdir.

Cildimizin yaşlanmasına neden olan en önemli çevresel faktörlerden bir diğeri de zararlı güneş ışınlarıdır. Günümüzde güneş ışınlarından korunmanın en etkili yollarından biri güneş koruyucu kremlerdir. Güneş kremleri erken yaşlardan itibaren kullanarak yaşlanma belirtileri geciktirilebilir.

Yaşlanma Karşıtı Krem Neler İçermeli?

Yaşlanma karşıtı kremler ve ürünlerin içeriklerine bakarken göz önünde bulundurulması gereken anahtar bileşenler arasında retinol, hyaluronik asit, C vitamini gibi antioksidanlar ve E vitamini gibi vitaminlerdir.

Retinol, yaşlanma belirtilerini tersine çevirmek söz konusu olduğunda önemli bir bileşendir. Retinol hücre döngüsünü artırmada kolajen oluşturmada, renk değişikliğini iyileştirmede ve kırışıklıkları tedavi etmede etkilidir.

Hyaluronik asit iyi bir nemlendiricidir. Ağırlığının 1.000 katına kadar su tutabilir, bu da cildi nemlendirmede iyi bir bileşen olduğu anlamına gelir. C vitamini de cildin kolajenini artırarak, kırışıklık ve ince çizgilerin belirtilerini azaltırken cildin daha dolgun görünmesini sağlamaktadır.

Yaşlanma karşıtı krem ürünlerinden etkili geri dönüşler almak istiyorsanız en az 4-8 hafta arası kullanmanız tavsiye edilmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.