Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Yüz Kremi Ne İşe Yarar? Neden Yüz Kremi Kullanmalıyız?

16-10-2020 00:00
Yüz Kremi Ne İşe Yarar? Neden Yüz Kremi Kullanmalıyız?

Yüz kremi, cildimizi hem dış etkenlere karşı koruyarak hem de ihtiyacı olan nemi sağlayarak cildimizde oluşacak yaşlanma belirtilerinin engellenmesine yardımcı olur. Nem cildimizin en önemli ihtiyaçlarından biridir. Cildimizin sağlıklı olmasında ve canlılığını korumasında nemi barındıran yüz kremi gibi ürünler büyük bir rol oynar.

Cildimiz nemsiz kalırsa kurur ve cildimizde pullanmalar meydana gelir. Cildimizin kuruması bir süre sonra kırışıklıklara ve çatlaklara neden olur ve cildimiz elastikiyetini kaybeder. Elastikiyetini kaybeden cildimiz de canlılığını kaybederek erken yaşlanma belirtileri gösterir.

Yüz Kremi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yüz kremi seçerken içeriğini iyi incelemeli ve kendi cildimiz için en uygun olanını seçmeliyiz. Öncelikle paraben veya zararlı kimyasal maddeler içermeyen, katkı maddesi az olan doğal kozmetik ürünler tercih sebebimiz olmalıdır. Diğer cilt bakım ürünlerinde olduğu gibi yüz kremi seçiminde de cildimizin yapısını iyi tanımalı ve cilt yapımızla uyumlu bir yüz kremi seçmeliyiz.  Kuru veya hassas bir cildimiz varsa yağlı ciltler için üretilmiş bir yüz kremini kullanmamız cildimize yarar sağlamayacağı gibi, yanlış yüz kremi seçimi cildimizi tahriş, kabarma, kızarıklık gibi problemlerle karşı karşıya da bırakabilir.

Kuru bir cilde sahipseniz nemlendirici etkisi yüksek olan kremleri kullanabilirsiniz. Yüksek oranda nemlendirici içeren bir kremle cildinizin kuruluğunu giderecek ve cildinizin daha canlı ve sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz. Eğer cildiniz yağlıysa cildinizdeki fazla sebumu gideren içeriğinde kil gibi maddeler olan cilt kremleri size daha uygundur. Yağlı ciltler için üretilmiş yüz kremlerinin su bazlı olması ve özellikle C, E vitaminlerinin bulunması, cildinizin yağlılık oranının dengelenmesinde etkili rol oynar.

 

 

Yüz Kremi Nasıl Uygulanmalı?

Yüz kremi uygulamadan önce yüzümüzü makyaj vb. kalıntılardan tamamı ile kurtararak yüzümüzün iyice temiz olmasını sağlamalıyız. Temiz bir ciltte gözeneklerimiz açık olacak dolayısıyla temiz cilde uygulanan kremler etkisini daha uzun süre gösterecektir. Yüz kremimizi ince bir tabaka halinde dairesel hareketlerle aşağıdan yukarıya doğru masaj yaparak yüzümüze uygulamalıyız. Bu uygulama sırasında kremi göz çevresinden uzak tutmaya dikkat etmeli, parmak uçlarımızla, yumuşak hareketlerle bütün yüzümüze yedirmeliyiz.

Yüz Kremi Ne Zaman Sürülmeli?

Yüz kremi ürünlerinden maksimum fayda sağlayabilmek için yatmadan önce uygulama yapmanız önerilir. Yatmaya yakın saatlerde kullanılan yüz kremleri vücudunuz tarafından daha fazla emilir. Kuru bir cilde sahipseniz sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa yüz kremi kullanabilirsiniz. Yüz kremlerini günlük cilt bakım rutininize eklerseniz faydasını daha fazla görebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.