Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Yüz Temizleme Köpüğü Neden ve Nasıl Kullanılmalıdır?

23-10-2020 00:00
Yüz Temizleme Köpüğü Neden ve Nasıl Kullanılmalıdır?

Cilt bakımı konusunda en çok ihtiyaç duyulan ürünlerden biri de yüz temizleme köpüğü gibi cilt bakım ürünleridir. Eğer olumsuz çevresel faktörlerden cildinizi korumak istiyorsanız cilt temizleme ürünlerigünlük cilt bakımınızın ayrılmaz bir parçası olmalıdır. Cildinizi kir ve makyajdan arındırmak istiyorsanız bu ürünler idealdir. Cilt temizleme ürünlerini kullanarak hem cildinizin sağlığını korumuş olacak hem de kullandığınız diğer cilt bakım ürünleri ile cildinize daha derinden ve etkili nüfuz etmesini sağlayacaksınız.

Yüz temizleme ürünleri kullanmamanız durumunda cildinizin gözenekleri tıkanabilir ve cildinizde siyah noktalar ve sivilceler oluşabilir. Cildinizi sabah kalkınca ve yatmadan önce düzenli olarak yüz temizleme köpüğü ile temizleyerek hem cildinizin daha uzun süre canlı kalmasını sağlayabilir hem de yumuşak bir cilde sahip olabilirsiniz.

Yüz Temizleme Köpüğü Nasıl Seçilmelidir?

Yüz temizleme köpüğü seçmeden önce kendi cilt yapınızı iyi bir şekilde analiz etmelisiniz. Yağlı, kuru, hassas veya karma bir cilt yapısına sahip olabilirsiniz. Bu konuda yeterli bilgiye sahip değilseniz uzman bir dermatologdan yardım alabilirsiniz. Cilt tipinizi belirledikten sonra kendi yapınıza uygun bir yüz temizleme köpüğü seçmelisiniz. Genellikle hemen her cilt yapısı için uygun bir temizleme köpüğü çeşidi bulunmaktadır. Doğru bir tercih yapmak için ürünlerin içeriğini okumalısınız. Doğal içerikli ve cildinizin pH dengesini koruyan ve parabensiz ürünler tercih edebilirsiniz. Cilt yapınıza uygun bir seçim yapmazsanız kullandığınız üründen beklenen faydayı sağlayamayabilirsiniz.

 

Yüz Temizleme Köpüğü Nasıl Kullanılır? Ne Sıklıkta Kullanılmalıdır?

Yüz temizleme köpüğünü kullanırken yeterli miktarda ürünü avucunuza alarak cildinize nazikçe sürmeli ve masaj yaparak dairesel hareketlerle uygulamalısınız. Ürünün göz ile temasından kaçınarak göz çevresine uygulayabilirsiniz. Yüz temizleme köpüğünü sürdükten sonra cildinizi hafif ılık su ile durulamalısınız. Daha sonra günlük nemlendirici krem ürünlerini sürerek rahatlayabilirsiniz.

Yağlı veya karma bir cilde sahipseniz günde iki kez yüz temizleme köpüğünüzü kullanabilirsiniz. Cildiniz kuru bir yapıya sahipse sadece gece temizliği cildinize daha iyi gelebilir. Cildinizin nemini koruyan, cildinizdeki kiri ve fazla yağı uzaklaştıran nazik ve güzel kokulu bir yüz temizleme köpüğü cildinize iyi gelecektir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.