Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Bebek Sabunu Faydaları Nelerdir?

02-01-2021 00:00
Bebek Sabunu Faydaları Nelerdir?

Bebeklerin cildi yetişkinlere göre daha hassas ve ince yapılıdır. Bu durum onları korumasız yaparken, yetişkinlerin tolere edebileceği birçok dış etkene karşı da savunmasız hale getirir. Bebeğinizin sağlığı ile ilgili dikkat etmeniz gereken en hayati konulardan biri, bebeğinizin cildi için kullandığınız krem, sabun, losyon ve yağlardır. Dış dünyaya karşı fazlasıyla savunmasız olan ciltleri, maksimum düzeyde doğal ürünleri tolere edebilir. Alerjik herhangi bir semptom gerçekleşmediği takdirde, doğal bitki özleriyle hazırlanmış bebek sabunu gibi doğal kozmetik ürünler bebeğiniz için en doğru tercih olacaktır.

Bebeğinizin neye alerjisi olduğunu bilmediğiniz ve bu genç yaşta çok hassas oldukları için, bebeğiniz için kullandığınız sabunun hipoalerjenik olduğundan emin olmalısınız. Küçük bebekler banyo yaparken ellerini ağızlarına sokabilecekleri için bebek sabunu seçerken toksik olmamasına dikkat etmelisiniz. Böylelikle sabunun bir kısmını yutarlarsa güvende olacaklarından emin olabilirsiniz.

Bebeğiniz için bebek sabunu seçerken maksimum düzeyde dikkatli olmanız gerekmektedir. Cildimizin vücudumuzun kalkanı olduğunu düşündüğümüzde, onu dış faktörlerden koruyabilecek en iyi ürünü tercih etmelisiniz. Bu da içeriği %100 doğal olan Agarta bitkisel doğal bebek sabunudur.

Bebek Sabunu İçeriği ve Faydaları

Bebeklerin hassas ciltleri için kullanacağınız bebek sabunları, derilerini tahriş etmeyecek şekilde hazırlanmış olmalıdır. Bunun için de kullanacağınız bebek sabunu içerisinde SLS, SLES ya da paraben gibi kimyasal bileşenler kesinlikle barındırmamalıdır.

Agarta Doğal Bebek Sabunu yüzde yüz doğal içeriği ile içinde kimyasal hiçbir bileşen bulundurmamaktadır.

İçeriğindeki hindistan cevizi yağı sayesinde bebek sabunu, bebeğinizin tahriş olmuş derisine, pişiğe ve kızarıklara iyi gelecektir. Hindistan cevizi yağı çok etkili bir soğutucudur. Bu sebeple de özellikle pişik sorunlarında bebek sabunu kullanarak pişikli bölgeyi oldukça rahatlatabilirsiniz.

 

Bebek sabunu aynı zamanda içinde lavanta yağı da barındırır. Lavantanın hem yapısı hem kokusu itibariyle bebekler üzerinde yatıştırıcı bir etkisi vardır. Bebeğin gelişim çağında lavanta yağı ile yapılan masajlarda, bebeğin rahatlama oranının yükseldiği denenerek test edilmiştir. İçeriğindeki lavanta yağının hem kokusu hem de içeriği sayesinde bebeğinizi bebek sabunu ile yıkamak onu sakinleştirmenizi sağlayacak. Aynı zamanda lavanta yağı da tıpkı hindistan cevizi yağı gibi kızarıklıklara ve tahrişlere iyi gelmektedir. İki bileşenin de etkisiyle herhangi bir yara, tahriş gibi rahatsızlıklarda bebek sabunu kullanımı oldukça etkili bir sonuç verecektir.

Bebekler ciltlerinin kuruduğunu bilemeyecekleri için sizin buna yönelik doğal sabunları kullanmanız gerekir. Agarta doğal bebek sabunu içeriğindeki Shea butter sayesinde, bebek sabununa nem kazandırır. Bu sayede bebeğinizin ihtiyacı olan nemi almasını sağlarken aynı zamanda da bunu en doğal yoldan yapmış olursunuz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.