Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Çay Ağacı Sabunu Faydaları Nelerdir?

21-10-2021 00:00
Çay Ağacı Sabunu Faydaları Nelerdir?

Çay ağacı yetmiş yılı aşkın bir süredir faydaları bilinen ve kullanılan şifalı bir bitkidir. Gerek yağı, gerekse sabununu bu faydaları sebebi ile başta doğal kozmetik sektörü olmak üzere bir çok alanda kullanılır. Kalitesi ve saflığıyla bilinen çay ağacı, doğal bir antiseptik olmasının yanında antifungal etki de gösterir. Çay ağacı cilt, saç ve tırnaklar için kullanılabilen ve çok fazla olumlu etkisi bulunan bir bitkidir. 

Çay Ağacı Sabunu Faydaları 

Çay ağacı bitkisinin kullanım alanlarından biri de sabun yapımıdır. Sabun yapımı esnasında tamamen doğal içerikler kullanılarak hazırlanan çay ağacı sabunu, kimyasal hiçbir katkı maddesi bulundurmaz. Yapılan bilimsel araştırmalar göstermektedir ki; çay ağacı sabunu düzenli kullanımı içeriğinde bulunan çay ağacı bileşenleri sebebi ile ilaç etkisi göstererek, bakteri, virüs ve mantarlara karşı koruma sağlar. 

 

 

Çay ağacı sabunu faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Çay ağacı sabunu içeriğinde bulunan antibakteriyel özellikler sayesinde, cildinizde bulunan kir, mantar ve görünmeyen bakterilere karşı dezenfektan olarak görev yapar. Böylelikle cildinizi dış etkenlere karşı korurken, temiz kalmasına da katkıda bulunur. 
  • Çay ağacı bitkisinin kokusu yoğun ve etkilidir. Bu sayede evde istemediğiniz böcekleri uzaklaştırmak için kullanabilirsiniz. Dolaplarınıza, raflarınıza koyduğunuz çay ağacı sabunu, kokusu sayesinde böcek savar görevi görecektir. Çay ağacı sabunu kokusu böcekleri uzaklaştırmakla kalmaz aynı zamanda insanlarda bronşlara da fayda sağladığı ifade edilir. Burun iç yüzeyi, için etkili olan çay ağacı sabunu kokusu, burun tıkanıklığı çözmeye yardımcı olur.
  • Ter bezlerinizden gelen salgılar cildinizdeki bakterilerle birleştiğinde ortaya ter kokusu dediğimiz rahatsız edici durum çıkar. Çay ağacı sabunu ile duş aldığınız takdirde, içindeki antibakteriyel bileşenler, ter bezlerinin olduğu bölgelerde oluşabilecek gözenek tıkanıklığını ve devamında ise oluşabilecek kokuyu önlemeye yardımcı olur. İçeriğinde birden fazla kimyasal madde bulunan ve gözeneklerinizden deri altınıza geçerek kanserojen etki yaratabilecek deodorantlara karşı çay ağacı sabunu çok daha doğal bir alternatiftir.
  • Çay ağacı bitkisi, özünde antiseptik bileşenler bulundurur. Bu bir dizi bileşenler sayesinde çay ağacı sabunu da yaraların, kesiklerin sebep olacağı enfeksiyonları önlemeye yardımcıdır. Açık yaralarda enfeksiyona neden olabilecek bakterileri öldürerek küçük kesikleri, sıyrıkları tedavi etmek ve dezenfekte etmek için kullanılabilir. 
  • Çay ağacı sabunu, kesik ve sıyrıklarda enfeksiyonu önlemenin yanı sıra yara iyileşmesini de teşvik eder. Yapılan araştırmalar, çay ağacı özünün iltihabı azaltmaya yardımcı olduğunu ve iyileşme sürecinde yardımcı olan beyaz kan hücrelerinin aktivitesini tetiklediğini göstermiştir.
  • Çay ağacı sabunu ile yüzünüzü düzenli şekilde yıkadığınız takdirde, cildinizdeki sebum oranının dengelenmesini sağlar ve böylece akne oluşumunu engelleyebilirsiniz. Oluşmuş akneler için de aynı şekilde bir kullanımla sivilcelerinizle mücadele edebilirsiniz. 
  • Ellerimizde ya da tırnaklarımızda oluşmuş mantarlar zamanla rahatsız edici olur. Oldukça yaygın olan el, ayak ve tırnak enfeksiyonları çok tehlikeli olmamalarına rağmen, hem görünüş itibariyle hem de sebep oldukları iritasyon sebebiyle rahatsız edici olabilirler. Doğal çözüm yöntemi olan çay ağacı sabunu kullanımı ile bu rahatsızlık ile mücadele etmek mümkündür. Mantarlı bölgeyi düzenli sürelerde çay ağacı sabunu ile yıkadığınız takdirde, içindeki antifungal özellik sayesinde rahatsızlığın azalmasını sağlayabilirsiniz. 
  • Çay ağacı sabunu sadece sizin cildiniz için değil, hassas bebeklerinizin cildi için de etkilidir. Bununla birlikte birçok yüzey için derin bir temizleyicidir. Üstelik kimyasal bir içeriği de olmadığı için soluduğunuz havayla karışıp size zarar vermez. 
  • Çay ağacı sabunu faydaları bu kadarla da bitmez. Cilt tahrişinin yaygın bir şekli, cilt nikel gibi bir alerjenle temas ettiğinde ortaya çıkan kontakt dermatittir. Alerjene maruz kalmak kırmızı, kaşıntılı ve bazen ağrıya sebep olur. Hayvan ve insan üzerinde yapılan çalışmalar göstermiştir ki; çay ağacı sabunu kullanmak, bu semptomların şiddetini azaltmaya yardımcı olmuştur. 
  • Kepek, saç derisinin pul pul dökülmesi durumudur ve zaman zaman rahatsız edici seviyelere gelebilir. Çay ağacı sabunu içeriğindeki bileşenler sayesinde, saçtaki kuruluğu gidererek nem vermektedir. Bu da kuruluğun sebep olduğu kaşıntı ve kepeği azaltacaktır. 

Çay Ağacı Sabunu Nereden Alınır?

Uzun yıllardır sağladığı bir çok fayda sebebi ile bir çok alanda kullanılan çay ağacını, Agarta Bitkisel Kozmetik olarak sizler için doğal sabun ile birleştirdik. Mucizevi etkileri bulunan Agarta el yapımı doğal çay ağacı sabunu ürününü inceleyebilir ve uygun fiyatlarla https://www.agartakozmetik.com.tr/urun/el-yapimi-dogal-cay-agaci-sabunu sayfası üzerinden satın alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.