Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Diş Macunu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

26-07-2020 00:00
Diş Macunu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ağız ve diş sağlığınızın korunması açısından dişlerinizi düzenli olarak günde en az iki defa 2 dakika süresince diş macunu ile fırçalamanız diş doktorları tarafından tavsiye edilmektedir. Diş macunu ve diş fırçası seçiminde kendi ağız ve diş yapınıza en uygun olanlarını tercih etmeniz bu ürünlerden maksimum faydayı sağlamanızı getirecektir.

Mesela dişlerinizin renginden memnun değilseniz beyazlatıcı etkisi daha fazla olan doğal diş macunu seçebilirsiniz. Ayrıca hassas diş etlerine sahipseniz yumuşak uçlu diş fırçaları kullanmanız daha faydalı olabilir. 

Doğal Diş Macunu Özellikleri

Ağız bakım ürünleri deyince akla gelen ilk ürünler diş macunlarıdır. Diş macunu seçiminde içeriği bakımından tamamen doğal olanlar gün geçtikçe tüketiciler tarafından daha fazla tercih edilmektedir. Vücudumuza zarar veren kimyasalları ihtiva eden ağız bakım ürünleri, sağlığımız üzerinde ciddi zararlara yol açabilmektedir

Doğal içeriğe sahip diş macunları, ağız ve diş sağlığınız için komple bakım sağlayarak, diş çürümelerini önler, tartar oluşumunu engeller, nefesinize ferahlık verir ve sağlıklı beyaz dişlere sahip olmanıza yardımcı olur. Birçok sağlık ürününde olduğu gibi diş macununuzu seçerken de uzman bir doktorun tavsiyeleri faydalı olacaktır.

 

 

Diş Macununda SLS Kullanımı

SLS (Sodyum Lauryl Sülfat) diş macunu üreticileri açısından maliyeti uygun ve hazırlanması kolay bir malzemedir. Üreticiler açısından pozitif yanları olsa da sodyum lauryl sülfatın (SLS) önemli sayılabilecek zararlı yanları olduğu da çalışmalarla kanıtlanmıştır. Bunlardan bazıları diş eti kanamalarına ve diş etlerinin şişmesine neden olmasıdır. Bunun gibi sebeplerle diş bakımınızda SLS içermeyen doğal diş macunu tercih etmeniz her zaman yararınıza olacaktır.

Diş Macunu Tüplerinin Altındaki Renkli Kareler Ne İfade Ediyor?

Diş macunu tüplerinin altında yer alan renkler diş macununun içeriğine dair hiçbir bilgi vermemektedir. Bu renkler temel olarak yeşil, mavi, siyah ve kırmızı olup aslında sektörde bunlara göz işareti veya göz damgası denilmektedir.

Bu renkli kareler, diş macununun üretim aşamasında otomatik makinalara diş macunu tüpünü nasıl kesecekleri ya da tüpü nereden kıvıracaklarını talimatlandırmak için kullanılan işaretlerdir. Bu renkli karelerin diş macunun doğal, ilaçlı veya kimyasal karışımlı olduğuna dair sosyal medyada yer alan iddialar hem uzman diş doktorları hem de resmi makamlar tarafından da yalanlanmıştır.

Diş Macunu Sivilce Geçirir Mi?

Diş macunları eğer doğal veya tamamı ile bitkisel değil ise içerisinde farklı türden kimyasallar barındırması olasıdır. Söz konusu kimyasalların bazıları cilt bakımı açısından iyi gelse de geriye kalanlarının cildinizi kurutma ve cilt yapınıza zarar verme ihtimali yüksektir.

Örneğin, iltihap veya tahriş durumlarından sorumlu olduğu bilinen metanol, diş macununun içerisinde yer alır. Akne veya sivilce üzerinde uzun süreli kullanılan diş macunu cildinizin kurumasına, nem dengesinin bozulmasına, kırılma ve ağarmalara neden olabilir. Belirttiğimiz riskler nedeni ile diş macunu sivilce veya akne üzerinde kullanılması tavsiye edilmez.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.