Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Reishi Mantarı Faydaları

08-10-2021 00:00
Reishi Mantarı Faydaları

Reishi mantarı, Asya’nın farklı bölgelerinde doğal takviye üretimi için yetiştirilen bir mantar türüdür. Lingzhi olarak da bilinen bu mantar, insan sağlığı için yararlı olan triterpenoidler, polisakkaritler ve peptidoglikanlar gibi bazı molikülleri içerir.

Aynı zamanda çiğ olarak tüketilebilen reishi mantarı, toz halinde su, kahve ve çay gibi sıvı gıdalara da eklenebilir. Bunlar haricinde cilt sağlığı için reishi kremi, kozmetik ürünü olarak üretilir. Pek çok farklı alanda kullanılan reishi mantarı faydaları nelerdir? Gelin detayları birlikte inceleyelim.

Reishi Mantarı Nedir?

Latince ismi Ganoderma lucidum olan ve lingzhi olarak anılan reishi mantarı, Asya’nın sıcak ve nemli bölgelerinde yetişir. Bu mantar türü kırmızı, parlak ve gövdesinin etrafındaki yelpaze şeklindeki başlığıyla böbreğe benzer bir görünüme sahiptir.

Taze olarak tüketilebilen lingzhi, geleneksel Çin tıbbında özlerinden faydalanmak amacıyla farklı formlarda kullanılır. Reishi mantarı faydaları laboratuvarlarda test edilerek bilimsel olarak ispatlanmıştır.

Reishi Mantarı Ne İşe Yarar?

Reishi mantarı tüketmenin önemli faydalarından biri bağışıklık sistemini güçlendirilmesine yardımcı olmasıdır. Yapılan çalışmalar sonucunda bu mantar türünün, bağışıklık sisteminin elzem parçalarından biri olan beyaz kan hücrelerinin üzerinde olumlu etkisinin olduğu tespit edilmiştir.

 

 

Reishi mantarında bulunan bazı moleküller, doğal öldürücü hücreler de denilen beyaz kan hücresinin etkinliğinin arttırılmasına katkı sağladığı söylenir. Böylece vücuttaki enfeksiyonlara karşı mücadeleyi de destekleyici etki gösterir. 

Bazı araştırmalar ise reishi mantarının kaygı ve depresyonu azaltarak yaşam kalitesini iyileştirebileceğini göstermiştir.

Reishi Mantarı Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Reishi mantarı faydaları uzun yıllardan beri bilindiğinden dolayı, bu mantar türü birçok rahatsızlığın tedavisinde yardımcı madde olarak kullanılmıştır. Reishi mantarı faydaları genel olarak şu şekilde sıralanabilir;

  • Antienflamatuar etkisinden dolayı reishi mantarının sedef ve egzama gibi hastalıklara iyi geldiği düşünülmektedir.
  • İçerdiği özel moleküller sayesinde beyaz kan hücrelerindeki iltihaplanma yollarını değiştirebildiği ve böylece bağışıklık sistemi hastalıklarına karşı bedenin güçlendirilmesine yardımcı olduğu söylenir.
  • Yüksek kan basıncına sahip kişilerde düzenli olarak kullanıldığı zaman tansiyonu dengelemeye katkı sağladığı ifade edilir.
  • Cildin alt katmanlarına inecek şekilde özel olarak hazırlanmış formu, kırışıklıklara nüfuz ederek yaşlanmayı geciktirici etki sağladığı bilinir. 

Reishi Mantarı Cilde Faydaları Nelerdir?

Reishi mantarı özündeki vitamin ve mineraller, özelleştirilmiş krem formu sayesinde cildin alt katmanlarına kadar nüfuz eder. Böylece cildin hem beslenmesini hem de onarılmasını desteklerken ince çizgi ve kırışıklıkların da giderilmesine yardımcı olur.

 

 

Cildinizin nem dengesini sağlayarak daha sağlıklı ve parlak bir görünüm elde etmenize destek olur.

Reishi kreminin güneş yanıklarına ve akne problemine de iyi geldiği ifade edilir. Sağlıklı bir yaşam tarzı elde etmek için düzenli olarak kullanıldığında, stres düzeyini azalmada ve uyku saatlerinin düzenlenmesinde fayda sağladığı ifade edilir.

Reishi mantarının içeriğinde ki bileşenler ile üretilen reishi mantar sabununun cilt üzerinde iyileştirici, iltihap giderici ve gençleştirici etkileri vardır. Reishi mantar sabunun faydaları konusunda ayrıntıyı bilgiyi blog sayfasından okuyabilirsiniz.

Agarta tarafından özel olarak üretilen yaşlanma karşıtı reishi krem, tüm bu etkilerle beraber cildinizi toksinlerden arındırarak daha genç ve canlı görünmenize yardımcı olur. Kremi düzenli olarak kullandığınızda cildinizin görünümünde meydana gelen iyileşmeyi kısa sürede fark edebilirsiniz. 

Reishi Mantarı Fiyatı Ne Kadar?

Vahşi doğada yaygın olmayan reishi mantarı, Asya’nın nemli ve sıcak bölgelerinde, on bin adetlik ağaç topluluğunun içindeki sadece birkaç sert ağacın üzerinde oldukça uzun zamanda yetişir.

Oldukça yüksek talep gören bu mantarın tadı acıdır ve dokusu serttir. Bu nedenle genelde işlem uygulanıp (toz, kapsül, krem gibi) farklı formlara dönüştürülerek kullanılır.

Reishi mantarı faydaları, değerli ve nadir olması göz önüne alındığında reishi mantarı fiyatı  yüksek olan mantar türlerindendir. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.